Ekologiczny i ekonomiczny zestaw win :) Oszczędzasz 34,44%!
EKOlogiczny
- Kurier 10.00 zł brutto
- Dostawa na terenie Warszawy tego samego dnia 10.00 zł brutto
- Dostawa na konkretny termin 37.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w wine barze Republiki Wina (ul. Ks. Skorupki 5) 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w sklepie stacjonarnym przy ul. Ochockiej 1a 0.00 zł brutto
Lubimy być eko. To bardzo dobrze - planetę Ziemię mamy tylko jedną. Przyczynić do poprawy jej kondycji możemy także przy półce z winami - wybierając pozycje ekologiczne, czyli takie, które winiarze tworzą z poszanowaniem Matki Natury. Ekologiczne, biodynamiczne, naturalne - rodzajów ekologiczności może być wiele - jeśli macie ochotę je zgłębić, zapraszamy na naszego bloga: https://republikawina.pl/abc-win-eko,blog3.html . Natomiast nasz zestaw win eko jest jest już zwarty i gotowy do wysyłki ;) Musująca Cava, trzy świeże, białe wina i dwie średniej budowy czerwienie - ekologicznie, pysznie i adekwatnie do nadchodzących, pogodnych miesięcy!
W przypadku braku jednej z etykiet, zastąpimy ją inną o podobnym profilu, pasującą do zestawu.
All Day Long, Macabeo, Neleman, Valencia, Hiszpania, wino białe
Szczep: Macabeo
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Wino produkowane z winogron uprawianych metodą ekologiczną w apelacji D.O. Valencia. Grona zbierane są na początku sezonu, żeby zachować w winie odpowiedni poziom kwasowości. Umieszczane są potem w chłodnym magazynie na 5 dni, by później poddać je fermentacji w kontrolowanej temperaturze. Dzięki temu wino charakteryzuje się dużą aromatycznością bogatą w nuty cytrusowe, jabłek, gruszek, a także owoców tropikalnych. W smaku jest lekkie, świeże i równie owocowe. Finisz jest dość skoncentrowany i długi.
The Flower and the Bee White Treixadura Coto do Gomariz DO Ribeiro, Galicja, Hiszpania, wino białe
Szczep: treixadura
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#eleganckie #zbalansowane
Eleganckie i zbalansowane, ekologiczne białe wino, powstałe ze starej, lokalnej, galicyjskiej odmiany winogron Treixdura uprawianych metodą biodynamiczną. Uderza aromatami cytrusów, pestkowych owoców i przyjemną mineralnością. W smaku napotkamy nektarynki, gruszki, pomarańcze i nuty kwiatowe. Świeże, przyjemne i radosne, z subtelnym mineralnym wykończeniem. Doskonałe w towarzystwie ryb i owoców morza, a także jako uniwersalne wino na weselny stół.
Oceny
Classic Style Gruner Veltliner, Sepp Moser, Kremstal, Austria, wino białe
Szczep: grüner veltliner
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Organiczne i wegańskie wino z regionu Kremstal w Dolnej Austrii. Winogrona wzrastające na lessowych glebach są zbierane na początku września i poddawane spontanicznej fermentacji. Otrzymujemy wino o wyrazistych aromatach soczystych jabłek i owoców cytrusowych. Wino rześkie, aromatyczne i żywe, o wibrującej kwasowości.
Tempranillo Joven Ecológico, Bodegas Vizar, Kastylia i León, Hiszpania, wino czerwone
Szczep: Tempranillo
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Wino pochodzące z upraw ekologicznych o żywym czerwonym kolorze z jasnymi refleksami. W nosie dominują aromaty młodych owoców leśnych, głównie truskawek i malin oraz nuty czerwonego pieprzu. Na podniebieniu świeże, soczyste, równie owocowe, o lekkich i gładkich taninach.
Oceny
Uno Piu Uno, Biancardi, Apulia, Włochy, wino czerwone
Szczep: nero di troia i primitivo
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#eleganckie #złożone
Bardzo przyjemne wino czerwone powstałe z mieszanki szczepów primitivo oraz nero di troia – ten pierwszy zbierany już w sierpniu, a drugi dopiero pod koniec września. Dojrzewa wyłącznie w stali nierdzewnej, bez udziału beczki, aby zachować pierwotny charakter winorośli. Efektem tych zabiegów jest wino mocne i dżemowe, z nutą tytoniu, mokki i miękkich, ciemnych owoców leśnych. Dzięki obecności nero di troia wino zyskuje żywszą kwasowość i nieco mocniejsze taniny. Warte uwagi.
Cava Mas Xarot Brut, Mas Xarot, Macabeo / Xarel-lo / Parellada, Katalonia, Hiszpania, wino białe musujące
Szczep: xarel·lo, macabeo, parellada
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Świeże, aromatyczne i owocowe wino musujące o perlistych bąbelkach. Produkowane przez klasyczną winnicę w historycznej części apelacji. Ta Cava dojrzewa ponad 3 lata. Lekkie i orzeźwiające, doskonałe o każdej porze dnia, pasujące do owoców morza, białego mięsa oraz do dań z ryżu. Wino ekologiczne, z winogron uprawianych metodą organiczną. Doskonałe na aperitiff, do powitania gości przyjęcia weselnego, a także na prezent z okazji odniesionego sukcesu.
Oceny
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.