Kurs winiarska Francja

 

Kurs Winiarska Francja

 

W trakcie kursu poznasz najbardziej znane i emblematyczne dla światowego winiarstwa regiony francuskie oraz techniki produkcji związane z miejscem pochodzenia winogron. Najważniejszy kraj winiarski świata, szanując tradycję (którą poznasz na zajęciach ) kreuje również nowoczesne trendy, które rezonują na całym świecie.

 

O kursie

 
done_all

Dla kogo?

Kurs przeznaczony dla miłośników win francuskich oraz przedstawicieli branży gastronomicznej.

Kurs dla wszystkich miłośników win Francuskich, tradycji i kultury produkcji wina we Francji. Kurs dla przedstawicieli branży winiarskiej i gastronomicznej chcących poszerzyć swoją wiedzę w kierunku win francuskich.

query_builder

Długość

Czas trwania kursu to dwa spotkania po 3 godziny i 45 minut testu

location_on

Gdzie?

Kurs prowadzimy w systemie HYBRYDOWYM - ty wybierasz formę uczestnictwa!

HYBRYDA! To wielokrotnie sprawdzona przez nas forma zajęć. Połączenie zajęć stacjonarnych z transmisją z kursu na żywo. Przy zapisie wybierz swój preferowany sposób uczestnictwa:
Stacjonarnie: Warszawa, Hotel Bristol, Krakowskie Przedmieście 42/44
Live online: zdalnie (transmisja z kursu na żywo).

sell

Cena

Koszt kursu to 490zł. Zobacz co oferujemy w zamian:

6-godzinny wykład
degustacja 13 win (przesyłka próbek win w wersji online w cenie)
materiały edukacyjne (podręcznik w formie segregatora z materiałami)
dodatkowe spotkanie egzaminacyjne (45 min.)
sprawdzenie egzaminów, certyfikat ukończenia kursu

 

Terminy

 
event

Edycja wrzesień:

WRZESIEŃ: 14, 21 (17:30-20:30)

EGZAMIN: 28 września (45min)

event

Edycja listopad:

LISTOPAD: 23, 30 (17:30-20:30)

EGZAMIN: 7 grudnia (45min)

Zapisz się dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się
 

Przebieg zajęć

 
zdjęcie z kursu

Podczas 6 godzin kursu:

  • szczegółowy przegląd regionów winiarskich - Szampania, Bordeaux, Burgundia, Langwedocja
  • techniki i metody produkcji wina w różnorodnych klimatach Francji
  • sprzężenie kultury winiarskiej z gastronomią
  • wpływ środowiska na produkcję wina - francuskie pojęcie „terroir”
  • lokalne szczepy winogron - ekspansja międzynarodowa - Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Merlot i Malbec
  • zbliżenie do natury - trendy win biodynamicznych i organicznych

Zajęcia zakończone są egzaminem testowym, osoby które uzyskają pozytywny wynik otrzymają certyfikat ukończenia kursu.

 

Prowadzący

 
Jan Knąber
Jan Knąber

Sommelier, ale przede wszystkim zagorzały pasjonat winiarski. Zdał najtrudniejszy egzamin winiarski w Polsce - WSET III z wyróżnieniem! Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz absolwentem kursu Introductory Sommelier w Court of Master Sommeliers. W sezonie letnim 2021 - Head Sommelier fine dining'owego projektu Neon Bistro. Na co dzień pracuje w firmie importującej wina, prowadzi kursy oraz grupę winiarską na facebooku: WINEDUKACJA. Młody, pełen wigoru i z bardzo dobrze ugruntowaną wiedzą o winie.

Zapisz się na kurs już dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się
X Zamknij


Wchodząc na stronę oświadczasz, że masz ukończone 18 lat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.