Kurs winiarska Hiszpania
Kurs Winiarska Hiszpania

Kurs obejmuje trzy 4-godzinne spotkania, podczas których poznają Państwo regiony winiarskie, style wina oraz prawodawstwo hiszpańskie wraz z degustacją 13 win z różnych regionów Hiszpanii. Zajęcia zakończone są egzaminem testowym, osoby które uzyskają pozytywny wynik otrzymają certyfikat ukończenia kursu.
O kursie
Dla kogo?
Kurs przeznaczony dla pasjonatów i miłośników win hiszpańskich.
Kurs przeznaczony dla pasjonatów i miłośników win hiszpańskich, kultury iberyjskiej oraz dla przedstawicieli branży gastronomicznej i winiarskiej, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę.
Długość
Czas trwania kursu to trzy spotkania po 4 godziny i 45 minut testu
Gdzie?
Kurs prowadzimy w systemie HYBRYDOWYM - ty wybierasz formę uczestnictwa!
HYBRYDA! To wielokrotnie
sprawdzona przez nas forma zajęć.
Połączenie zajęć stacjonarnych z transmisją z kursu na żywo. Przy zapisie wybierz swój
preferowany sposób uczestnictwa:
Stacjonarnie: Hotel Bristol, ul. Krakowskie Przedmieście 42/44 w Warszawie
Live online: zdalnie (transmisja z kursu na żywo).
Cena
Koszt kursu to 1100zł. Zobacz co oferujemy w zamian:
12 godzin wykładów (3*4h)
degustacja 13 win (przesyłka próbek win w wersji online w cenie)
materiały edukacyjne (podręcznik w formie segregatora z materiałami)
dodatkowe spotkanie egzaminacyjne (45 min.)
sprawdzenie egzaminów, certyfikat ukończenia kursu
Terminy
Edycja maj/czerwiec:
MAJ: 25 (17:30-21:30)
CZERWIEC: 1, 8 (17:30-21:30)
EGZAMIN: 15 czerwca
Edycja listopad/grudzień:
LISTOPAD: 21, 28 (17:30-21:30)
GRUDZIEŃ: 5 (17:30-21:30)
EGZAMIN: 12 grudnia
Zapisz się dziś!
Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.
Przebieg zajęć

Podczas 12 godzin kursu:
- historia i geografia wina w Hiszpanii
- wpływ klimatu i innych czynników naturalnych na uprawy w poszczególnych regionach
- szczepy znane i lubiane oraz wschodzące gwiazdy
- podobieństwa i różnice - przepisy apelacyjne, regiony winiarskie Hiszpanii
- Omówienie i degustacja przykładowych win z Zielonej Hiszpanii, Katalonii, Rioja, Castylia y Leon, Mesety, Wybrzeża i Wysp oraz Andaluzji
- Najważniejsi producenci i przykładowe dania regionalne do łączenia z winami
Zajęcia zakończone są egzaminem testowym, osoby które uzyskają pozytywny wynik otrzymają certyfikat ukończenia kursu.
Prowadzący

Michał Stykowski
Jedyny Polak z tytułem Spanish Wine Scholar oraz absolwent WSET 3, na co dzień pracuje w firmie importującej wina, gdzie zajmuje się branżą HoReCa i skutecznie promuje wina hiszpańskie w Polsce. Współpracuje między innymi z Ambasadą Hiszpanii przy organizacji różnych eventów winiarskich.
Zapisz się na kurs już dziś!
Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.