Kurs Wino od Podstaw

Kurs Wino od Podstaw

To kurs na którym wszystkie pytania są dozwolone! Nie musisz się wstydzić tego, że nie wiesz czy Chardonnay to region czy szczep wina. Nie musisz wiedzieć jak powstają wina różowe oraz co oznaczają enigmatyczne oznaczenia DOC, IGP czy Superiore na etykietach win. Nie musisz również wiedzieć czym są: ‘apelacja’, ‘taniny’, ‘ciało’ lub jak pojmować ‘kwasowość’. Jedynie czego potrzebujesz, to chęć poszerzenia swoich horyzontów i ciekawość, a my gwarantujemy zapoznanie Cię ze wszystkimi podstawami na temat win.

O kursie

done_all

Dla kogo?

Dla wszystkich osób chcących rozpocząć swoją przygodę z winem.

query_builder

Długość

Czas trwania kursu to 4 godziny

location_on

Gdzie?

Kurs prowadzimy w systemie HYBRYDOWYM - ty wybierasz formę uczestnictwa!

HYBRYDA! To wielokrotnie sprawdzona przez nas forma zajęć. Połączenie zajęć stacjonarnych z transmisją z kursu na żywo. Przy zapisie wybierz swój preferowany sposób uczestnictwa:
Stacjonarnie: Warszawa, Biuro Republiki Wina, Ochocka 1a (max. 5 osób)
Live online: zdalnie (transmisja z kursu na żywo).

sell

Cena

Koszt kursu to 290zł. Zobacz co oferujemy w zamian:

4-godzinny wykład
degustacja 7 win (przesyłka próbek win w wersji online w cenie)
materiały edukacyjne (segregator z materiałami)
certyfikat ukończenia kursu

Terminy

event

Edycja czerwiec:

CZERWIEC: 21 (17:30-21:30)

event

Edycja wrzesień:

WRZESIEŃ: 10 (17:30-20:30)

Zapisz się dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się

Przebieg zajęć

zdjęcie z kursu

Podczas 4 godzin kursu:

  • Degustacja 7 win obrazujących to co przedstawiamy poniżej.
  • Odpowiednie temperatury podawania wina i sposoby ich schłodzenia.
  • Techniki serwisu wina - dobór szkła, otwieranie, dekantacja, nalewanie.
  • Jak zrozumieć etykiety wina?
  • Najczęściej używane pojęcia i ich wyjaśnienie.
  • Wprowadzenie w technikę analizy i oceny wina.
  • Najpopularniejsze szczepy, style i regiony winiarskie.
  • Podstawy produkcji wina.

Prowadzący

Michał Stykowski
Jan Knąber

Sommelier, ale przede wszystkim zagorzały pasjonat winiarski. Zdał natrudniejszy egzamin winiarski w Polsce - WSET III z wyróżnieniem! Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i naszym sommelierskim asem w rękawie. Ponieważ jak sam mówi - „apetyt rośnie w miarę jedzenia” - rozpoczął realizację kursu French Wine Scholar, i przygotowuje się do egzaminu w Court of Master Sommeliers. Na co dzień pracuje w firmie importującej wina, prowadzi kursy oraz grupę winiarską na facebooku: WINEDUKACJA. Młody, pełen wigoru i z bardzo dobrze ugruntowaną wiedzą o winie.

Zapisz się na kurs już dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się
X Zamknij


Wchodząc na stronę oświadczasz, że masz ukończone 18 lat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.