Kurs Wino od Podstaw

 

To kurs na którym wszystkie pytania są dozwolone! Nie musisz się wstydzić tego, że nie wiesz czy Chardonnay to region czy szczep wina. Nie musisz wiedzieć jak powstają wina różowe oraz co oznaczają enigmatyczne oznaczenia DOC, IGP czy Superiore na etykietach win. Nie musisz również wiedzieć czym są: ‘apelacja’, ‘taniny’, ‘ciało’ lub jak pojmować ‘kwasowość’. Jedynie czego potrzebujesz, to chęć poszerzenia swoich horyzontów i ciekawość, a my gwarantujemy zapoznanie Cię ze wszystkimi podstawami na temat win.

 

O kursie

 
done_all

Dla kogo?

Dla wszystkich osób chcących rozpocząć swoją przygodę z winem.

query_builder

Długość

Czas trwania kursu to 4 godziny

location_on

Gdzie?

Sala szkoleniowa WinEdukacji, ul. Skorupki 5, 00-546 Warszawa;
Restauracja Poziom, ul. Dąbrowskiego 77a, Poznań

sell

Cena

Koszt kursu to 390 zł. Zobacz co oferujemy w zamian:

4-godzinny wykład
degustacja 10 win
materiały edukacyjne (segregator z materiałami)
certyfikat ukończenia kursu

 

Terminy

 
event

Edycja styczeń:

STYCZEŃ: 9 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: WARSZAWA

event

Edycja styczeń bis:

STYCZEŃ: 24 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: WARSZAWA

event

Edycja luty:

LUTY: 7 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: WARSZAWA

event

Edycja luty bis:

LUTY: 17 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: POZNAŃ

event

Edycja marzec:

MARZEC: 9 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: WARSZAWA

event

Edycja marzec bis:

MARZEC: 31 (17:30-21:30)

LOKALIZACJA: POZNAŃ

Zapisz się dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zapisz się
 

Przebieg zajęć

 
zdjęcie z kursu

Podczas 4 godzin kursu:

  • Degustacja 10 win obrazujących to co przedstawiamy poniżej.
  • Odpowiednie temperatury podawania wina i sposoby ich schłodzenia.
  • Techniki serwisu wina - dobór szkła, otwieranie, dekantacja, nalewanie.
  • Jak zrozumieć etykiety wina?
  • Najczęściej używane pojęcia i ich wyjaśnienie.
  • Wprowadzenie w technikę analizy i oceny wina.
  • Najpopularniejsze szczepy, style i regiony winiarskie.
  • Podstawy produkcji wina.
  • podstawy łączenia wina i jedzenia - teoria i praktyka - przekąski do wina gratis :)
 

Prowadzący

 
Iwo Świerblewski
Iwo Świerblewski

Sommelier, edukator winiarski, absolwent kursów WSET, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, bloger, autor magazynu winiarskiego Trybuszon. Przede wszystkim jednak pasjonat wina i rozmów o nim.

Łukasz Wiśniewski
Łukasz Wiśniewski

Sommelier od lat zaangażowany w szerzenie kultury wina i wiedzy z nim związanej. Właściciel i współautor edukacyjnego profilu na Facebooku - ABC wina oraz organizator wielu degustacji i warsztatów winiarskich. Sommelier w wine barze Republiki Wina i przede wszystkim pasjonat oraz edukator winiarski, który w przystępny i ciekawy sposób tłumaczy zawiłości winnego świata.

Zapisz się na kurs już dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zapisz się
X Zamknij


Wchodząc na stronę oświadczasz, że masz ukończone 18 lat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.