Kurs Wino od Podstaw

 

Kurs Wino od Podstaw

 

To kurs na którym wszystkie pytania są dozwolone! Nie musisz się wstydzić tego, że nie wiesz czy Chardonnay to region czy szczep wina. Nie musisz wiedzieć jak powstają wina różowe oraz co oznaczają enigmatyczne oznaczenia DOC, IGP czy Superiore na etykietach win. Nie musisz również wiedzieć czym są: ‘apelacja’, ‘taniny’, ‘ciało’ lub jak pojmować ‘kwasowość’. Jedynie czego potrzebujesz, to chęć poszerzenia swoich horyzontów i ciekawość, a my gwarantujemy zapoznanie Cię ze wszystkimi podstawami na temat win.

 

O kursie

 
done_all

Dla kogo?

Dla wszystkich osób chcących rozpocząć swoją przygodę z winem.

query_builder

Długość

Czas trwania kursu to 4 godziny

location_on

Gdzie?

Kurs prowadzimy w systemie HYBRYDOWYM - ty wybierasz formę uczestnictwa!

HYBRYDA! To wielokrotnie sprawdzona przez nas forma zajęć. Połączenie zajęć stacjonarnych z transmisją z kursu na żywo. Przy zapisie wybierz swój preferowany sposób uczestnictwa:
Stacjonarnie: Sala szkoleniowa WinEdukacji, ul. Ks. Skorupki 5 w Warszawie
Live online: zdalnie (transmisja z kursu na żywo).

sell

Cena

Koszt kursu to 390zł. Zobacz co oferujemy w zamian:

4-godzinny wykład
degustacja 7 win (przesyłka próbek win w wersji online w cenie)
materiały edukacyjne (segregator z materiałami)
certyfikat ukończenia kursu

 

Terminy

 
event

Edycja czerwiec:

CZERWIEC: 6 (17:30-21:30)

event

Edycja wrzesień:

WRZESIEŃ: 6 (17:30-21:30)

event

Edycja październik:

PAŹDZIERNIK: 10 (17:30-21:30)

event

Edycja październik bis:

PAŹDZIERNIK: 25 (17:30-21:30)

event

Edycja grudzień:

GRUDZIEŃ: 20 (17:30-21:30)

Zapisz się dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się
 

Przebieg zajęć

 
zdjęcie z kursu

Podczas 4 godzin kursu:

  • Degustacja 7 win obrazujących to co przedstawiamy poniżej.
  • Odpowiednie temperatury podawania wina i sposoby ich schłodzenia.
  • Techniki serwisu wina - dobór szkła, otwieranie, dekantacja, nalewanie.
  • Jak zrozumieć etykiety wina?
  • Najczęściej używane pojęcia i ich wyjaśnienie.
  • Wprowadzenie w technikę analizy i oceny wina.
  • Najpopularniejsze szczepy, style i regiony winiarskie.
  • Podstawy produkcji wina.
 

Prowadzący

 
Michał Stykowski
Jan Knąber

Sommelier, ale przede wszystkim zagorzały pasjonat winiarski. Zdał najtrudniejszy egzamin winiarski w Polsce - WSET III z wyróżnieniem! Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz absolwentem kursu Introductory Sommelier w Court of Master Sommeliers. W sezonie letnim 2021 - Head Sommelier fine dining'owego projektu Neon Bistro. Na co dzień pracuje w firmie importującej wina, prowadzi kursy oraz grupę winiarską na facebooku: WINEDUKACJA. Młody, pełen wigoru i z bardzo dobrze ugruntowaną wiedzą o winie.

Zapisz się na kurs już dziś!

Przy zapisie na kurs online weź pod uwagę czas dwóch dni roboczych, który potrzebujemy na wysyłkę Tobie próbek win i materiałów edukacyjnych.

zarejestruj się
X Zamknij


Wchodząc na stronę oświadczasz, że masz ukończone 18 lat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.