Kursy WSET

WSET I

    • O kursie:
    • 10 godzin lekcyjnych (2 spotkania x 4 h zajęć)
    • Zajęcia prowadzi Szymon Milonas
    • Podręcznik, materiały dodatkowe
    • Degustacja ponad 22 win
    • Zajęcia prowadzone w języku polski, egzamin w angielskim
  • Międzynarodowy egzamin na koniec drugiego spotkania lub tydzień po zajęciach (30 pytań testowych)
  • Terminy:
  • 18 i 25 lutego (17:30 - 21:30), egzamin na koniec zajęć
  • 13 i 14 marca (10:00 - 14:00), egzamin na koniec zajęć
  • Cena:
  • 800zł

WSET II

    • O kursie:
    • 26 godzin lekcyjnych (5 spotkań x 4h lub intensywny weekend)
    • Zajęcia prowadzą Paweł Białęcki, Iza Kamińska, Tomasz Kolecki, Szymon Milonas lub Łukasz Wojnarowicz
    • Podręcznik, zeszyt ćwiczeń, materiały dodatkowe
    • Degustacja ponad 40 win
    • Zajęcia prowadzone w języku polskim, egzamin w angielskim
    • Międzynarodowy egzamin (50 pytań testowych)
    • Terminy:
    •  15, 22 lutego i 1, 8, 15 marca (17:30 - 21:30), egzamin 22 marca
    • 17, 24, 31 marca i 7, 14 kwietnia (17:30 - 21:30), egzamin 21 kwietnia
    • Cena:
    • 2400zł

WSET III

    • O kursie:
    • 7 spotkań x 4 godziny lub 2 weekendy (pt, sob, nd)
    • Zajęcia prowadzi Łukasz Wojnarowicz ze wsparciem Szymona Milonasa
    • Zestaw podręcznikowy WSET, materiały dodatkowe
    • Zajęcia prowadzone w języku polskim, egzamin w angielskim
    • Egzamin teoretyczny – test + pytania otwarteZajęcia prowadzone w języku polskim, egzamin w angielskim
    • Egzamin praktyczny – test dwóch win w ciemno
    • Zadawane prace domowe
    • Terminy:
    • 12, 19, 26 kwietnia, 4, 10, 17, 24 maja (17:30 : 21:30), egzamin 7 czerwca
    • Cena:
    • 3500zł

Opinie

Wdrażamy w praktykę zasadę „theory is based on tasting, tasting is based on theory”.

Dotychczas 100% uczestników zdało egzamin po kursie WSET II, wielu z wyróżnieniem, lub wzorowo.

Nasze zajęcia są:

  • ciekawe – do teorii dodajemy interesujące fakty, liczby ze światowego i polskiego rynku, ciekawostki z wizyt w winnicach, pracy w restauracji, importu wina,
  • interaktywne – poza wykładem z prezentacją robimy warsztaty w podgrupach, quizy, wysyłamy dodatkowe materiały – filmiki, charty
  • realistyczne – próbujemy różnych smaków w połączeniu z winem, analizujemy prawdziwe etykiety win, wąchamy przyprawy i próbki zapachów.

 

Po każdym kursie WSET przeprowadzamy anonimową ankietę pytając uczestników o to co im się podobało w kursie, a co warto zmienić.

Wybrane opinie uczestników:

  • „Usystematyzowana wiedza i bardzo dużo dodatkowych materiałów”
  • „Świetne zajęcia, bardzo zaangażowany prowadzący”
  • „Dobra forma zajęć, ciekawe łączenie z jedzeniem”.
  • „Zaangażowanie prowadzącego, udział zaproszonych gości, szeroki przekrój win, świetna atmosfera.”
  • „Szeroki wybór bardzo dobrych win degustowanych”
  • „Jasno wyjaśnione pojęcia”
  • „Bardzo fajne były materiały dodatkowe. Poza tym fajnie jest wspierać inicjatywy własne kursantów, co Ci bardzo dobrze wychodziło. Mniej bym się martwiła o to czy grupa jest nauczona, w końcu to jednak jest zadanie kursantów, trzymałabym się twardo struktury kursu dla zachowania porządku.”
  • „Więcej powtórek ze względu na trudność uczenia się w domu”
  • „Więcej interakcji uczestników w celu sprawdzenia wiedzy”
  • „Dzięki za podsyłanie informacji o dodatkowych degustacjach, to bardzo pomaga zrozumieć wina”
  • „A przede wszystkim dziękujemy Ci za bardzo ciekawy kurs — dużo się nauczyliśmy i posmakowaliśmy sporo znakomitych win. Wszyscy wspominamy dzisiaj Twoje zajęcia i będziemy polecać Twoją szkołę znajomym, mamy wspaniale wrażenia i za to bardzo Ci dziękujemy.”

Zapisz się do naszego JAKOŚCIOWEGO newslettera a otrzymasz:

30 ZŁ NA PIERWSZE ZAKUPY!!!*
CO ZYSKUJESZ?

  • *kod rabatowy w wysokości 30 zł przy zakupie win powyżej 150 zł;
  • dostęp do promocji dedykowanych tylko dla Ciebie;
  • wartościowy materiał edukacyjny na temat win, szkoleń czy naszych produktów;

X Zamknij


Wchodząc na stronę oświadczasz, że masz ukończone 18 lat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.