Bodega Las Virtudes pozostaje pod opieką Santiago Torró, który zarządza całym procesem produkcji, odpowiada za sprzedaż i marketingowe działania kooperatywy. Wspierają go José Francisco Torró, inżynier rolnictwa oraz Sonia Llorente, enolog i chemik. W 2018 władze miasta Villena przyznały Santiago Torró i zarządzanemu przez niego zespołowi nagrodę Arracada de Oro za wybitne osiągnięcia dla lokalnej społeczności.
Producent
Bodega Las Virtudes, położona w malowniczym regionie Villena w Alicante, w środkowej Hiszpanii, powstała w 1961 roku, gdy 129 lokalnych winiarzy z małych winnic połączyło siły i utworzyło wspólną kooperatywę. Już po dziesięciu latach wytężonej pracy przeprowadzono szereg inwestycji rozbudowując winnicę i wyposażając ją między innymi w beczki ze szlachetnego dębu do starzenia wina. Po dziś dzień Bodega Las Virtudes jest zrzeszeniem różnych niewielkich winiarni, których celem jest produkcja szerokiego spektrum win od prostych i codziennych, aż po wyjątkowe wina klasy premium. Właściciele czerpią z bogatych tradycji winiarskich regionu i starają się, aby każda butelka odzwierciedlała charakter ziemi, klimatu i dziedzictwa regionu Villena. Winiarze koncertują się na uprawie lokalnych, hiszpańskich odmian takich jak monastrell (aż 70% powierzchni wszystkich nasadzeń), macabeo, merseguera, moscatel. Oprócz nich winnice porastają międzynarodowe szczepy jak cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot czy sauvignon blanc. Bodega Las Virtudes jest również certyfikowanym producentem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pochodzących z takich szlachetnych odmian jak arbequina czy picual. Obecnie winnica może poszczycić się bardzo zaawansowaną linią produkcyjną, gdzie samodzielnie wytwarza własny suchy lód, niezbędny do kontroli temperatury, a co za tym idzie do tworzenia win o stałej i powtarzalnej jakości. Cały zespół ekspertów dokłada wszelkich starań, żeby wina opuszczające progi Bodega Las Virtudes były synonimem solidnej jakości i wysokich standardów.