Prawdziwa uczta dla zmysłów!
Włoskie wino + truflowe delikatesy = La Dolce Vita!
- Kurier 10.00 zł brutto
- Dostawa na terenie Warszawy tego samego dnia 10.00 zł brutto
- Dostawa na konkretny termin 37.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w wine barze Republiki Wina (ul. Ks. Skorupki 5) 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w sklepie stacjonarnym przy ul. Ochockiej 1a 0.00 zł brutto
Ten zestaw to prawdziwa uczta dla zmysłów.
Trufle - te szlachetne, rzadkie, trudne do odnalezienia (rosną pod ziemią, szukają ich specjalnie wytresowane psy i świnie) grzyby są uważane za jeden z największych rarytasów kulinarnych na świecie. Ich ceny osiągają astronomiczne kwoty - za kilogram można kupić używany samochód średniej klasy ;)
Nie zawsze trzeba jednak wydawać fortunę, by cieszyć się ich smakiem - trufle doskonale aromatyzują, czyli oddają swój smak i aromat innym produktom.
Proponujemy Wam sól truflową - dodajcie jej odrobinę do grillowanego mięsa, czy nawet frytek, a zmienicie zwykłą kolację w wyjątkowe dnia.
Oliwa "Gocce di Tartufo", z białymi truflami - wystarczy kilka kropel, by sałata czy pieczywo nabrały wyjątkowego aromatu.
I oczywiście, wino. I to nie byle jakie - do intensywnego aromatu i smaku trufli należy podać coś, co razem z nimi stworzy wspaniałą harmonię.
Proponujemy primitivo z Puglii 1954 od Cantine Paradiso - intensywne, złożone i eleganckie wino, które powstało by uczcić 60-lecie założenia winnicy oraz świetnie zbalansowaną, intensywnie owocowo-kwiatową falanghinę od włoskiego producenta La Guardiense.
”Gocce di tartufo” Oliwa aromatyzowana białymi truflami, 55ml
OLIWA Z OLIWEK Z INTENSYWNYM ZAPACHEM BIAŁEJ TRUFLI
Gocce di tartufo
Wzbogaci smak nawet najprostszego dania. Dodawaj do pieczywa, pizzy, risotto, mięs, sałatek i komponuj własne, wyjątkowe smaki.
Wystarczy kilka kropli, żeby potrawa nabrała wyjątkowego aromatu.
Sól z truflami Sale al Tartufo Bianco 100 gr
SÓL AROMATYZOWANA BIAŁYMI TRUFLAMI
Sale al tartufo bianco
Wyjątkowa, intensywna sól morska aromatyzowana białymi truflami. Szczypta wystarczy, żeby jej zapach zmienił ulubioną potrawę w wyjątkowe danie. Wypróbuj do frytek, grillowanego mięsa, warzyw oraz ryb.
1954, Cantine Paradiso, Primitivo, Puglia, Włochy, wino czerwone
Szczep: primitivo
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#pełne #złożone
Znakomite czerwone wino z południowych Włoch – regionu Puglia, powstałe, by uczcić 60-lecie założenia winnicy. Mocno dojrzałe grona fermentują przez 15-20 dni w kontrolowanej temperaturze i przez kolejne 2 miesiące dojrzewają w stalowych kadziach. Następnie na 12 miesięcy trafiają do beczek z francuskiego dębu, i znowu na 3 miesiące wracają do stalowych zbiorników. Proces winifikacji kończy leżakowanie przez 4 miesiące w butelkach. Więc dopiero po prawie dwóch latach od zbiorów możemy rozkoszować się tym świetnym winem o głębokim rubinowym kolorze. W kieliszku wyczuwamy ciepły, słoneczny zapach dojrzałych owoców i intensywny aromat wanilii. W smaku pełne i harmonijne, o miękkim i wyjątkowo długim finiszu. Eleganckie, z potencjałem starzenia, idealne na prezent. Doskonałe z pizzą, duszonymi mięsami i dojrzewającymi serami.
Oceny
Falanghina Benevento, La Guardiense, Falanghina, Kampania, Włochy, wino białe
Szczep: falanghina
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #zbalansowane
Lekkie i zbalansowane białe włoskie wino. Przyjemna, intensywnie żółta barwa, zapach dojrzałych cytrusów i kwiatów polnych z nutami miodu. Aksamitne w ustach, miękkie i delikatne, niemniej jednak długie i z charakterem. Świetne w połączeniu z rybami i owocami morza, jak również jako uniwersalne wino na weselny stół.
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.