* zestaw miesiąca *
Zestaw na wrzesień PLUS
Cena: 561.00 zł
399.00 zł brutto
- Kurier 0.00 zł brutto
- Dostawa na terenie Warszawy tego samego dnia 0.00 zł brutto
- Dostawa na konkretny termin 37.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w wine barze Republiki Wina (ul. Ks. Skorupki 5) 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w sklepie stacjonarnym przy ul. Ochockiej 1a 0.00 zł brutto
Wrzesień ... jeszcze trochę lata, ale już początek pięknej polskiej jesieni.
Mamy zestaw idealny na ten miesiąc!
Lato to wiadomo - bąbelki - zaczynamy od hiszpańskej Cavy - żywa i elegancka - pełna smaku i zapachu jak Barcelona latem.
Do zestawu PLUS dorzucamy klasyczną biel z austriackej rodzinnej winnicy Vitikultur Moser - grüner veltliner - soczysty i świeży, schłodzony będzie idealny w ciepły dzień.
W ostatnie letnie wieczory pijemy róż... wino pachnące poziomkami, nasze, bo polskie - doskonałe półwytrawne wino z winnicy Mickiewicz.
A na PLUS w pełni naturalne, o pięknej różowej barwie, wino pachnące morzem i śródziemnomorskimi ziołami, które przeniesie nas na chwilę do słonecznej włoskiej Kalabrii.
I witamy jesień - cóż może być lepszego niż kieliszek ekologicznego, aromatycznego czerwonego wina? Nuty ciemnych owoców oraz ziół prosto z południowej Francji - langwedockiej winnicy Calmel & Joseph.
I ostatnim PLUSikiem jest hiszpańska perełka - ekologiczne czerwone wino, które dojrzewało w beczce 8 miesięcy, aby nabrać pełnego i złożonego aromatu - godne powitanie jesieni...
Zestaw dostępny również w wersji podstawowej.
Cava Mas Xarot BARCELONA Brut Nature, xarel-lo / macabeu / parellada, Hiszpania, wino białe musujące

Szczep: Xarel·lo, Macabeo, Parellada
Słodycz
Kwasowość
Taniny

#rześkie #eleganckie
Dojrzewająca przez co najmniej 12 miesięcy Cava została wyprodukowana z winogron z winnic położonych w regionie Baix Penedès - otoczonym górami Montmell i zaledwie kilka kilometrów od Morza Śródziemnego, gdzie gleby są płytkie i wapienne, idealne do uprawy winorośli. Ma jasnożółty kolor ze złotymi refleksami oraz drobnymi i trwałymi bąbelkami. Dominują aromaty jabłka i gruszki, w ustach bardzo owocowe, delikatne i eleganckie. Na początku przyjemne i świeże, jednak zrównoważona kwasowość daje długi i żywy finisz.
Classic Style Gruner Veltliner, Sepp Moser, Kremstal, Austria, wino białe

Szczep: grüner veltliner

Słodycz
Kwasowość
Taniny

#lekkie #rześkie
Organiczne i wegańskie wino z regionu Kremstal w Dolnej Austrii. Winogrona wzrastające na lessowych glebach są zbierane na początku września i poddawane spontanicznej fermentacji. Otrzymujemy wino o wyrazistych aromatach soczystych jabłek i owoców cytrusowych. Wino rześkie, aromatyczne i żywe, o wibrującej kwasowości.
Zweigelt Rosemary Półwytrawne, Mickiewicz, Zweigelt, Lubelskie, Polska, wino różowe

Szczep: zweigelt
Słodycz
Kwasowość
Taniny

#lekkie #rześkie
Różowe polskie wino, powstałe z organicznie uprawianych winogron szczepu Zweigelt, o półwytrawnym charakterze, w którym znajdziemy odrobinę cukru resztkowego. Wyczujemy w nim słodkawe aromaty truskawek i malin, ale także kwaskową poziomkę oraz dobry, odświeżający finisz. Miękkie, gładkie i radosne, doskonałe na ciepłe, letnie wieczory.
Manca Del Rosso Calabria Rosato IGP, Le Quattro Volte, Magliocco, Kalabria, Włochy, wino różowe

Szczep: magliocco
Słodycz
Kwasowość
Taniny

#lekkie #rześkie
MANCA DEL ROSSO to wino różowe wytwarzane wyłącznie z winogron Magliocco uprawianych w winnicach na wapieniu i glebach gliniastych. Uzyskuje się go poprzez delikatne prasowanie i krótki kontakt ze skórkami, bez chemicznych upiększeń i manipulacji. Dojrzewa najpierw w stali, a następnie kilka miesięcy w butelce. Manca del Rosso to wino różowe z duszą czerwonego wina, pachnące morskimi i śródziemnomorskimi ziołami, małymi czerwonymi owocami i nutami cytrusów, które sprawiają, że jest żywe i przyjemne.
Saint Chinian AOP, Calmel and Joseph, syrah / grenache noir / carignan noir, Roussillon, Francja, wino czerwone

Szczep: 50% syrah, 30% grenache, 20% cinsault
Słodycz
Kwasowość
Taniny

#pełne #złożone
Wino ekologiczne z linii „Les Terroirs” – projektu, który bazuje na naturalnych i przyjaznych środowisku uprawach. Siedliska, gdzie uprawia się winorośl, znajdują się w tzw. „cool terroirs”, często na skraju upraw winiarskich. Jest to przemyślanym zabiegiem i pozwala na dłuższe dojrzewanie winogron, które zbiera się ręcznie dopiero gdy osiągną maksymalną koncentrację owocu. Wino dojrzewa 12 miesięcy w betonowych zbiornikach, uzyskując wyraziste aromaty ciemnych owoców, torfu, liści laurowych, rozmarynu i lawendy – typowej mieszanki zapachowej dla regionu Langwedocji i Roussillon. W smaku wyraźne owocowe nuty czarnej porzeczki i jeżyny. Wino z potencjałem do rozwoju w butelce. Będzie doskonale smakowało z dziczyzną, mięsami w ziołowych marynatach i pieczeniami.
Oceny
Barrica 8 Meses Ecológico, Bodegas Vizar, Tempranillo/Syrah/Merlot, Bodegas Vizar, Kastylia i León, Hiszpania, wino czerwone

Szczep: Tempranillo, Syrah, Merlot
Słodycz
Kwasowość
Taniny

#medium #złożone
Wino pochodzące z upraw ekologicznych. Dojrzewa przez 8 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. W zapachu dominują aromaty dojrzałych czerwonych owoców, także pestkowych oraz słodkich przypraw. Na podniebieniu konsekwentne, złożone, o szczodrych taninach. Długi, ściągający finisz.
Winnica położona w "Złotej mili Duero", skąd pochodzą najznakomitsze hiszpańskie wina, może cieszyć się tytułem 23-go Vino de Pago w Hiszpanii. Jest to rzadkie wyróżnienie przyznawane pojedynczym winnicom, które same dla siebie stanowią apelacje - na wzór francuskich grand cru. Bodegas Vizar dzięki swemu wyjątkowemu terroir i stałej, wysokiej jakości win zasłużyło na nie - bez dwóch zdań.
Bodegas Vizar to wina z pełną certyfikacją organiczną - w winnicy nie ma pestycydów, herbicydów czy sztucznych środków ochrony roślin, wino ma też mniej siarczanów.
Oceny
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.