Wina naturalne? Naturalnie z 30% rabatem!
Zestaw Naturalnie
- Kurier 0.00 zł brutto
- Dostawa na terenie Warszawy tego samego dnia 0.00 zł brutto
- Dostawa na konkretny termin 37.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w wine barze Republiki Wina (ul. Ks. Skorupki 5) 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w sklepie stacjonarnym przy ul. Ochockiej 1a 0.00 zł brutto
Ancestral Monestir, Neus, Parellada, Katalonia, Hiszpania, wino białe musujące
Zestaw Naturalnie
Szczep: Montònega
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Wino ze szczepu Montònega, szerzej znanego jako Parellada, pochodzące z Penedes. Produkowane jest według metody pradawnej (méthode ancestrale), podczas której wino przefermentowane tylko częściowo jest butelkowane i poddane pierwotnej fermentacji alkoholowej już w butelce. W tym przypadku nie zachodzi wtórna fermentacja. Także nie usuwa się osadu drożdżowego. Monestir 1531 dojrzewa na osadzie przez 24 miesiące. Dodatkowo macerowane jest na skórkach przez 14 dni. W efekcie otrzymujemy wino o złotym kolorze wchodzącym delikatnie w pomarańczowy. Odnajdziemy w nim aromaty ciepłego brioche, migdałów, zielonego jabłka, cytrusów, owoców egzotycznych. Na podniebieniu jest świeże, lekkie, o ściągającym charakterze i szczodrych bąbelkach. Finisz świeży i długi.
In mood for Amb’R , Artizani, Kisi, Kakheti, Gruzja, wino pomarańczowe
Zestaw Naturalnie
Szczep: Kisi
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Naturalne wino pomarańczowe w 100% ze szczepu Kisi. Winogrona użyte do produkcji wina są zbierane w sposób selektywny. Odszypułkowanie jak i pozostałe procesy zarówno na winnicy, jak i w winiarni są wykonywane ręcznie. Macerowane na skórkach w stalowych kadziach przez 14 dni. Posiada głęboki, bursztynowy kolor. W zapachu dominują aromaty konfitury pomarańczowej, dojrzałego melona, mirabelek, cytrusów oraz nut kwiatowych. Na podniebieniu lekko owocowe, świeże, o delikatnych herbacianych taninach i niewielkiej kwasowości. Niefiltrowane i lekko mętne. Finisz subtelnie ściągający.
Mętlik Akacja, Mickiewicz, Johanniter, Lubelskie, Polska, wino białe
Zestaw Naturalnie
Szczep: johanniter
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Wino oparte o szczep Johanniter, przez 5 dni macerowane na skórkach, niefiltrowane, stąd jego mętny charakter. Pachnie agrestem, białą brzoskwinią, morelami, kwiatami, miodem i jabłkiem. Subtelnie taniczny, niczym owoc pigwowca. Wytrawny, rześki, o solidnej kwasowości. Rocznik 2019 to raptem 500 butelek.
Gruner Veltliner Fundamental Natural, Sepp Moser, Kremstal, Austria, wino białe
Zestaw Naturalnie
Szczep: grüner veltliner
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#eleganckie #pełne
Nowatorska odsłona flagowego austriackiego szczepu – wino niefiltrowane i niesiarkowane, poddane spontanicznej fermentacji i dojrzewające na osadzie. Uderza złocistą, głęboką barwą, aromatami melona i kruchych ciastek, po otwarciu potrzebuje napowietrzenia. Wino pełne, złożone, oleiste o intensywnie mineralnym zakończeniu. Zdecydowanie warte poznania.
Sicus Sumoi, Sicus, Sumoll, Baix Penedés, Hiszpania, wino czerwone
Zestaw Naturalnie
Szczep: Sumoi
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#lekkie #rześkie
Czerwone wino naturalne wytworzone z autochtonicznego szczepu Sumoi. Winogrona używane do jego produkcji pochodzą ze starych krzewów (nawet 62 letnich), zbieranych w sposób selektywny w niewielkiej parceli El Roldonar położonej na pagórkowatym terenie o gliniasto-wapiennych glebach nieopodal Morza Śródziemnego. Wino dojrzewa przez 5 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej oraz 3 miesiące w glinianych amforach. Urok tego wina tkwi w jego młodzieńczym charakterze. Posiada bladoczerwoną barwę z jasnymi refleksami. W zapachu dominują aromaty czerwonych świeżych oraz suszonych owoców, polnych kwiatów i ziół. W smaku jest mało skoncentrowane, chłodne, o całkiem szczodrych taninach i sporej świeżości. Finisz lekki i świeży. Wino produkowane w ograniczonej ilości 1522 butelek.
Artizani Saperavi-Cabernet, Kakheti, Gruzja, wino czerwone
Zestaw Naturalnie
Szczep: Saperavi
Słodycz
Kwasowość
Taniny
#medium
Naturalne czerwone wino kupażowane w równych proporcjach z dwóch szczepów Saperavi i Cabernet Sauvignon. Winorośl porasta górzyste tereny parceli Khashmi. Zbiór odbywa się w sposób ręczny i selektywny. Proces winifikacji przeprowadzany jest w stalowych kadziach. Moszcz winogronowy poddany jest maceracji węglowej przez 17 dni, dzięki czemu finalnie wino nabiera gładkiego, owocowego charakteru. Wino posiada głęboki czerwony kolor. W zapachu dominują aromaty owoców pestkowych, w tym przede wszystkich wiśni oraz jogurtu. W ustach wino jest gładkie, owocowe, o szczodrych taninach. Na finiszu długie i aksamitne. Wino nie jest filtrowane przez co może pojawiać się w nim naturalny osad. Bardzo ograniczona produkcja – tylko 200 butelek!
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.