Dodano produkt do koszyka

BESTSELLER

CHATEAU L'ENCLOS, POMEROL, Bordeaux, Francja, wino czerwone

CHATEAU L'ENCLOS, POMEROL, Bordeaux, Francja, wino czerwone

Producent: Francja, Bordeaux

Cechy produktu
Podstawowe informacje
  • Kolor
  • Czerwone
  •  
  • Smak
  • Wytrawne
  •  
  • Rodzaj:
  • Na prezent
  •  
  • Szczep:
  • merlot, cabernet franc
  •  
  • Kraj pochodzenia:
  • Francja
  •  
  • Styl wina:
  • Złożone, Zbalansowane
  •  
  • Możliwość starzenia
  • do dłuższego starzenia
  •  
  • Ekologiczność
  • konwencjonalna
  •  
  • Region apelacja
  • AOC Pomerol
  •  
  • Region geograficzny
  • Bordeaux
  •  

Cena: 228.99 brutto

Koszty dostawy:
  • Voucher - wysyłka e-mail 0.00 zł brutto
  • Kurier 10.00 zł brutto
  • Dostawa na terenie Warszawy tego samego dnia 10.00 zł brutto
  • Dostawa na konkretny termin 37.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w wine barze Republiki Wina (ul. Ks. Skorupki 5) 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty lub przez upoważniony podmiot w sklepie stacjonarnym przy ul. Ochockiej 1a 0.00 zł brutto
Dostępność:
Opis produktu
CHATEAU L'ENCLOS, POMEROL, Bordeaux, Francja, wino czerwone

CHATEAU L'ENCLOS, POMEROL, Bordeaux, Francja, wino czerwone

Szczep: merlot, cabernet franc

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Słodycz

Kwasowość

Taniny

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#zbalansowane #złożone

Wino pochodzi z 9,5-hektarowej winnicy Chateau L'Enclos, która jest obsadzona w 83% Merlot, 17% Cabernet Franc. Średnio winorośle mają 31 lat. W winnicy znajdują się trzy wyjątkowe terroiry z glebami piaszczystymi, żwirowymi i krzemiennymi. W glebie znajdują się również osady żelaza, które zwiększają złożoność wina. Wina dojrzewają w 30% w nowych beczkach z francuskiego dębu przez blisko 18 miesięcy.

Według Roberta Parkera „L'Enclos 2019 o bardzo głębokim fioletowo-czarnym kolorze ma klasyczny aromat ciepłych czarnych śliwek, pieczonych jeżyn i konfitur z czarnej wiśni z nutą piersi cedrowej, olejku goździkowego, lukrecji i wędzonego mięsa z odrobiną pachnącej ziemi. Podniebienie jest pełne skoncentrowanych czarnych owoców z mocnym, ambitnym kręgosłupem dojrzałych, zaokrąglonych tanin i wystarczającą świeżością, finisz długi i ziemisty.”

Chateau L’Enclos najlepiej komponuje się z wszelkiego rodzaju klasycznymi daniami mięsnymi: cielęciną, wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną, kaczką, dziczyzną i grillowanymi potrawami. Pasuje również do dań azjatyckich, ryb takich jak tuńczyk oraz grzybów.

Szczytową dojrzałość powinno osiągną pomiędzy 6 a 15 rokiem po zbiorze.

Kod producenta: W-VEP-c-51

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

aby wystawić opinię.

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt